Forum Početak  >  LIFESTYLE  >  LJUBAV I SEX  >  Vukovar Forum

Seks produžava život
Postano: 31. Listopad 2007 20:10   [ Ignoriraj ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova:  25
Registriran  25-10-2007

Vodjenje ljubavi učvršćuje vezu, utiče na samopouzdanje, topi kalorije, podmladjuje i produžava život, tvrdi profesor Džordž Smit sa Univerziteta u Briselu u svom opsežnom istraživanju uticaja seksa na ljudski organizam.

Istraživanje profesroa Smita pokazalo je da seks podstiče lučenje hormona zadovoljstva zbog čega ceo organizam, od krvnih sudova i mišića do nervnog i hormonskog sistema, funkcioniše uskladjeno.

U istraživanju se čak došlo do zaključka da nakon orgazma koža lica postaje glatkija jer se opuštaju facijalni mišići.

Takodje, dubok san nakon seksualnog odnosa je najbolji izvor lepote, a dokazano je i da seks podstiče kod žena lučenje hormona koji utiče na rast kose.

Profesor Smit došao je do zaključka da dva orgazma nedeljno produžavaju život. Vodjenje ljubavi barem jednom mesečno udvostručuje procenat muškaraca koji žive duže, a to su pokazala istraživanja na populaciji staroj od 45 do 59 godina.

Nedavna istraživanja pokazuju da je 62 odsto zdravih muškaraca i 30 odsto zdravih žena starijih od 80 godina i dalje seksualno aktivno.

Istraživanje je pokazalo da seks obogaćuje krv kiseonikom, odnsono da se redovnim seksom poboljšava cirkulacija celog organizma.

Istraživanja sprovedena na Stenfordskom medicinskom fakultetu pokazala su da seks ima izuzetno pozitivno dejstvo na mozak jer povećava količinu estrogena bez kojeg se moždana aktivnost i sposobnost pamćenja smanjuju. To znači da oni koji predugo apstiniraju postaju skloni demenciji.

(MONDO)

Imate li komentara na ovo? grin

Postano: 01. Studeni 2007 01:09   [ Ignoriraj ]   [ # 1 ]  
Administrator
Rank
Ukupno postova:  27
Registriran  20-09-2007

Što reći osim:

LJUDI, TRUDITE SE SVIM SILAMA IZBJEĆI DEMENCIJU!!! A kako je meni cilj živjeti zdravo i dugo, ne preostaje mi ništa drugo nego baciti se na posao :dance3:

Znaš, ima smisla ovo što je napisano. Nisam još nigdje čuo niti pročitao da je vođenje ljubavi loše iz nekog razloga. (crkva se ne računa, mislim na zdravstvene faktore).

Potpis 

http://www.vukovar-vu.com

Postano: 01. Studeni 2007 01:22   [ Ignoriraj ]   [ # 2 ]  
Newbie
Rank
Registriran  25-10-2007

Pa da znaš da u ovim našim krajevima gde ima malo dece, seks ne samo da je zdrav i produžava život već je i potreban kako bi se ubijala bela kuga smilea sem toga, nisu to jedini razlozi zbog kojih treba upražnjavati ovu aktivnostwink
A moram priznati da mi je i ova rečenica bila dosta zanimljiva:
“62 odsto zdravih muškaraca i 30 odsto zdravih žena starijih od 80 godina i dalje seksualno aktivno.”
Prosto ne znam kako da prokomentarišem ovo otkriće, nego svaka im čast!wink

Postano: 01. Studeni 2007 03:08   [ Ignoriraj ]   [ # 3 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova:  8
Registriran  21-10-2007

procitala sam negdje da je i gledanje golisavih djevojaka zdravo za muskarce, i to svakodnevno se preporucuje, pa ako je to zdravo - onda seks mora biti izvor vjecne mladosti grin
to sto je pisalo odnosilo se na musko zdravlje, ali sigurna sam da vrijedi i obrnuto.

Postano: 01. Studeni 2007 03:19   [ Ignoriraj ]   [ # 4 ]  
Newbie
Rank
Registriran  25-10-2007

I kakav sad zaključak možemo da donesemo iz svega ovoga?grin

Postano: 01. Studeni 2007 03:32   [ Ignoriraj ]   [ # 5 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova:  8
Registriran  21-10-2007

prilicno je jasno… grin
oslobadjanje vlastite seksualnosti i upraznjavanje seksualnih aktivnosti vrlo povoljno djeluje na psihofizičko stanje osobe. ili jednostavnije - your place or my place? wink