Forum Početak  >  Grad  >  POLITIKA GRADA VUKOVARA  >  Vukovar Forum

Radnici kombinata Borovo i dalje bez svojih prava
Postano: 06. Listopad 2007 14:25   [ Ignoriraj ]  
Administrator
Rank
Ukupno postova:  27
Registriran  20-09-2007

Kako je nedavno na račune radnika kombinata Borovo iz Donjeg Miholjca uplaćeno 15 miliona kuna, smatrate li da su radnici kombinata Borovo iz Vukovara i Borova Naselja i okolice obespravljeni s obzirom da još uvijek nisu ostvarili svoja prava?

Potpis 

http://www.vukovar-vu.com

Postano: 07. Listopad 2007 01:09   [ Ignoriraj ]   [ # 1 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova:  3
Registriran  24-09-2007

Nigdje u tekstu nije navedeno da su ti radnici srpske nacionalnosti. Ta činjenica cijelu stvar stavlja pod drugo svijetlo. Ti radnici su se ‘91-ve trebali javiti u Zagreb u sjedište Borovske tvornice (sjedište koje je bilo osnovano zbog ratnog stanja), a pošto nisu, dobili su otkaze.

Postano: 07. Listopad 2007 10:21   [ Ignoriraj ]   [ # 2 ]  
Administrator
Rank
Ukupno postova:  27
Registriran  20-09-2007

U tekstu nisam naveo da se radi o radnicima srpske nacionalnosti i radnicima koji su živjeli j Krajini tokom ratnih zbivanja iz razloga što je taj slučaj toliko ispolitiziran, toliko izmanipuliran da mi je namjera bila da se na te ljude barem na trenutak ne gleda kao na srbe, nego na građane Hrvatske, građane Vukovara. Jer, hajdemo poći od stajališta da je čovjek upravo to što je: čovjek. Bez obzira koja mu je vjera i nacija nametnuta rođenjem, čovjek je čovjek! Bez obzira što mu piše na rodnom listu, tih nekoliko slova… Želio sam da na trenutak neko pokuša taj slučaj sagledati krajnje objektivno. A čak i da sam napisao da se radi o srbima, to ne bi trebalo imati utjecaja na slučaj, jer Republika Hrvatska svojim Ustavom i zakonom garantira jednaka prava svim svojim građanima bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. No, žalosno je što je u Vukovaru to još uvijek nije tako, još uvijek je bitno koje ste vjere i nacionalnosti.
Da bih ti odgovorio na drugi dio tvog posta, bilo bi preopširno da bih sve tu napisao…

Potpis 

http://www.vukovar-vu.com

Plaće u Vukovaru ››